Om Jan-Olof

Jan-Olof Petersson – Socialliberal humanist men också behaviorist.  Mera verkstad o mindre prat.

Jag har varvat arbete med utbildning i över 40 år nu och bytt arbetsuppgifter cirka 10 gånger. Jag har varit anställd, chef, ledare, intern konsult och extern konsult och använder mig nu av allt det jag lärt mig i JP Guide& Change AB.

1992 engagerade jag mig i folkpartiet eftersom jag alltid varit samhällsintresserad.

Ofta får jag höra att jag är konstruktiv och levererar på utsatt tid. Många säger att jag är social och har förmågan att få kontakt med olika människor.  Själv tycker jag att jag är prestigelös och lösningsinriktad och att jag kan konsten att få med andra.

För mig är liberalismen naturlig att ansluta sig till och passar min personlighet.Självständighet, humanism och eget ansvar har alltid präglat mitt liv.

Detta står liberalismen och folkpartiet för. Det är befriande att jobba i ett parti som bärs av idéer och mindre av låsningar till olika organisationer.

Jag har naturligtvis studerat ideologin under åren och har bl.a förebilden John Stuart Mill som 1859 skrev boken ”Om friheten” ett motto jag gillar är detta

”Mänskligheten vinner mer på att låta envar leva såsom synes honom bäst än på att tvinga envar att leva såsom andra anser bäst.”

Att vara liberal är också att vara modig och se utveckling som något naturligt utan att alltid veta hur en förändring blir. Jag inser att alla människor inte i alla lägen har möjlighet att ta ansvar för sina liv. Därför är jag socialliberal vilket innebär att staten och politiken är beredda att ta ett visst ökat ansvar för medborgarna.

Jag gillar och följer gärna Kennedys ord

Du ska inte Fråga vad  Någon annan kan göra för Dig.

Fråga i stället Vad kan jag göra för att bidra?

i praktiken innebär det att själv är inte stark och att 1+1 kan bli 3 och gärna mer.

och  att Alla kan bidra

Annonser

2 thoughts on “Om Jan-Olof

 1. Vad fint du skriver om dig själv ! Ta gärna upp att ditt ord inte är vatten värt och att du kallar svikna löften för politik . Tänker närmast på beslutet om det uteblivna hyres-bidraget till Tant-Grön i Kättilsmåla.

  Gilla

  • Vad bra att du tycker jag skriver fint om mig själv. Att fatta beslut i en politisk församling bygger på att det ska bli en majoritet åt det ena eller andra hållet. Andra partier än mitt eget har drivit frågan om att reducera hyres-bidraget.
   Ursprungligen kommer det muntliga löftet enbart från M gruppledare tillika Kommunstyrelsens ordförande KG Svensson som uppenbarligen gav ett muntligt löfte till T Gröns fastighetsbolag i början på 2007. Överenskommelsen skrevs dessvärre inte ner av någon part, vilket kan tyckas vara oproffsigt. Problemet ligger snarare hos det Moderata partiet där Svensson inte lyckats förklara finessen med detta hos sina nu aktiva partikamrater. Denna historia är ännu inte avslutad och jag kan informera dig om att jag under dessa 5 åren envetet informerat och försökt få till stånd en annan ordning utan att hittills lyckas. En sida av detta som hittills inte framkommit går möjligen att hitta i T Gröns fastighetsbolags siffror där vinster och obeskattade reserver kanske kan ge en tankeställare, särskilt om dessa har finansierats från skattemedel. Jag tycker vi ska vara försiktiga med hur skatter används och vet att många tycker detsamma. Till slut: det finns ingen ambitions hos mitt parti eller hos något annat parti att lägga ner Förskolan i Kättillsmåla. Tvärtom den behövs.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s