Fler vill bli lärare

Blir glad idag efter Björklunds besked:

”Söktrycket till lärarutbildningen ökar nu med 27 procent jämfört med förra året. Det är en mycket kraftig ökning. Att öka läraryrkets attraktivitet är en av de viktigaste strategiska investeringarna vi kan göra för framtiden. Statistiken visar nu att vår politik ger resultat.

Fler lärare

Svenskt utbildningsväsende genomgår en historisk reformprocess som resultat av decennier av sjunkande skolresultat. På några få år har Sverige fått en helt ny skollag, nya läroplaner med tydligare kunskapskrav, fler nationella prov, nytt betygssystem, tidigare betyg, ny lärarutbildning, lärarlegitimation och nya lärlingsutbildningar. Att fler nu väljer att söka sig tillbaka till läraryrket är mycket glädjande och helt avgörande för att höja kunskapsresultaten i svensk skola.  Vi är på rätt väg. Det visar inte minst det faktum att söktrycket har ökat med 35 procent sedan 2006 när socialdemokraterna fortfarande styrde.”

Om nu alla fullföljer får vi 30 % nya och fler lärare inom en 4-6 års period.  Inte minst från Göteborgs Universitet som i dagarna hälsade rekordmånga nya studenter välkomna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s