Klåfingrig populiSm

Återigen kommer aningslösa förslag om hur skolan ska ledas och utvecklas. Det mesta i denna fråga finns redan på plats och används, tillämpas och utvecklas förhoppningsvis hos alla huvudmän som idag finns. Ibrahims förslag tyder på bristfällig insikt om de regelverk som redan finns inte minst en reformerad Skollag.  Varför inte läsa på i skollagen 2 kap 9-10 §§ och sedan tillämpa detta?

Syltburk

Ingen annan offentlig chefs- eller ledarskapsfunktion regleras så tydligt i någon annan lagstiftning än Rektors uppgift och ansvar i nuvarande Skollag  vad jag hittills läst mig till. Med en tilltro till chefsrollen och tillämpning av dessa lagskrivningar har rektorer självklart rätten att organisera sin funktion och att delegera bort budget och administration.  

Ständigt detta petande i en av de allra viktigaste tjänster Sverige har idag nämligen Rektor.  Vilken annan jämförelse som helst skulle uppfattas som aningslöst och provocerande. Hur skulle det se ut om vi började peta i Chefsortopeden eller Chefskirurgen och hade politiska synpunkter på hur organisation och ledning syftande till att ett knä ska opereras eller hur en kärlkransoperation ska utföras? 

Låt oss alla sansa oss och sträva efter att i stället återupprätta förtroende och tillit mellan de olika ansvarsnivåerna i ledning och styrning av skolan. I Karlskrona driver jag dessa frågor energiskt inte utan missnöje bland mina politiska bröder och systrar.

Varför inte ta intryck av denna rapport bland många? 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s