Återstart

Efter en längre tids frånvaro på denna blogg är jag nu åter igång här.

Orsaken är att inloggningen inte har fungerat och nu är detta åtgärdat.

Förvisso finns jag på Facebook och på Twitter som många andra. Dessa inlägg blir ofta fragmentariska men skapar ibland kommentarer vilket alltid är spänstigt.

Dagens stora ämne i vårt arbetsutskott i BUN var budget och planering inför kommande år. Jag hoppas detta kan bli startskottet till nya grepp kring en utveckling som ska syfta till bättre villkor för elever, föräldrar och personal. Resursfördelningen ska inriktas mot resurser mer efter behov än att bibehålla likriktningen samma resurs till alla oavsett vilket behov som finns. Att tyda av de politiska reaktionerna uppfattade jag en försiktigt positiv syn på detta. De slutliga besluten fattas innan nyår och helst i denna månad så att alla verksamheter har besked direkt efter nyår kring vilka resurser de har att röra sig med.

Små men nog så viktiga delfrågor dyker efterhand upp och en av dessa är frågan om Läxor. Jag ser fram mot fortsatta diskussioner kring detta och vi får säkert anledning återkomma efterhand. Intressant är att forskning kring Läxor är så tunnsådd i Sverige och även internationellt.  Här finns en hemläxa att göra som en engagerad lärare uppmanade mig att göra, vilket jag håller på med.
En annan fråga är denna om öppettider för våra förskolor. Ska det vara automatik i att förlänga öppettider och inrätta fler nattöppna platser eller ska detta kombineras med de krav arbetsgivare de facto har på sig i att skapa vettiga arbetsvillkor för sina anställda som har lyckan att bli småbarnsföräldrar också.

Även denna fråga lär återkomma. Vad tycker Ni?

Annonser

2 thoughts on “Återstart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s