Ilussionistiskt kortblanderi

Jag använder möjligheten att uttrycka mig via denna blogg mer sällan. Ibland tar det fyr och jag är då glad att denna möjlighet finns.

Återigen får vi i tidningarna läsa stackars missförstådda Sverigedemokrater med medlöpare som krampaktigt försöker förklara sig. Varje gång blir det alltmer pinsamt.

Jomshof känner sig återigen missförstådd i dagens BLT och anser sig behöva förklara sina uttalanden i några extra varv. Kanske det vore bättre att vara klar i sina uppfattningar och inte alltid gå ut ett antal gånger och vädra missnöje med hur ett första uttalanden uppfattas. Något avståndstagande från detta har ju inte kommit. Favoritorden inleds  Ofta med O  som Oförskämt,  Ohederligt och Oförskämt.

Jomshof menar att en skrämmande debatt nu håller på att ta form men förtränger samtidigt den debatt och den opinionsbildning han och andra fränder har fört under lång tid redan.  Jag använder avsiktligt ordet opinionsbildning eftersom jag vill ha svar på följande frågor till Jomshof med kamrater:

Vilket syfte har Ni med att ständigt kritisera invandringspolitiken och det mångkulturella samhället? Vilket ansvar har ni i hur mottagarna tar till sig, tolkar och sedan agerar utifrån ert budskap? Anser ni att varje enskild medborgare lever i ett vakuum och agerar helt självständigt utan att ha tagit någon form av intryck från sin omgivning? Om så är ju hela ert upplägg värdelöst och leder inte till att ni få anhängare. Om inte kan ni inte gömma er och förklara att ni tar avstånd från våld och dåden samt föra fram att detta kanske var en ensam galning. Grogrunden och Bränslet till att agera som nu skett finns naturligtvis att söka i den skrämmande debatt som pågått en längre tid nu. Historien upprepar sig dessvärre och i olika tider har alltid någon enskild grupp varit utsatt och medlöpare har aldrig saknats.

Nej det finns ingen enkel förklaring till det som har skett men det blir Obegripbart att föra fram föräldrars närvaro, religiösa uppfattningar, psykiska sjukdomar och anabola steroider som tänkbara förklaringar till det som skett. Att kritisera Ohederlig argumentation blir i skenet av dessa förklaringar Omdömeslöst. Ledarskribenten SAF är rakryggad och ger svar på tal.

Det duger inte att i detta läge likt illusionisten försöka blanda kortleken på ett sätt så att det känns bekvämt för era  grundläggande tankar kring de områden ni fokuserar på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s