Ett Konferenscenter och en Arena behövs på Trossö

I olika sammanhang får vi föredragningar kring olika framtidsprojekt som kan vara aktuella för politiska beslut så småningom. Det gläder mig särskilt att det nu finns idéer kring den gamla Idrottshallen vid Fisktorget. I unga år spelade jag handboll för Flottans idrottsförening och minns med välbehag lokalderby mellan Flottan och KA2 , först i Sparres gymnastiksal och sedan i Idrottshallen.

I Folkpartiet har vi diskutera frågan och börjar komma överens om att vi alla ser positivt på planerna för konferenscenter och Idrottshall.

Inte minst i ljuset av nyligen avslutade VM- i handboll som ju arrangerades i Sverige och där Karlskrona inte hade möjlighet ta emot lagen därför att dimensionerna på den gamla idrottshallen inte räcker till. Jag ser också fram mot att vi snart har ett topplag i den högsta serien i handboll som definitivt måste ha en större hall för att kunna spela hemmamatcher

Vi skriver därför följande i olika medier med syftet att informera om var vi står i denna fråga:

Möjligheterna att investera, mod att våga prioritera och att skapa opinion bidrar till att få saker gjorda. Vi är stolta över att ha deltagit i de beslut som tagits för en uppryckning av stadsmiljön de senaste åren.  Vi i Folkpartiet vill fortsätta att utveckla vår stadsmiljö och därmed också ge invånarna chans till utveckling inom idrott och näringsliv. Därför stödjer vi utveckling av ett modernt konferenscenter och som tillika ska vara en modern idrottsarena på Trossö.

Karlskrona kommun har framöver ett antal nya investeringsprojekt att ta ställning till. Vi i Folkpartiet vill på ett tidigt stadium klargöra att vi gärna ser att ett konferenscenter tillika idrottsarena på Trossö kan färdigställas.  En investering och ett färdigställande av en modern konferensanläggning i omedelbar anslutning till Scandic hotell är viktig och strategisk. Detta kommer att tillgodose behovet av konferens- och mässmöjligheter vilket är en mycket viktig del i kommunens satsning på turist- och besöksnäringen. Att samtidigt skapa en arena för handbollen med flera idrotter såsom bordtennis, brottning, dans etc. ser vi som en mycket god investering. Handbollen är också både historiskt och i nutid den bollsport/folksport som Karlskrona stad förknippas med i Sverige och ska ges fullständiga yttre förutsättningar att etablera sig i den yttersta handbollseliten i Sverige.

Folkpartiet gör en klassik stegisättning á la handboll och vill på detta vis informera om att vi genom denna investering kommer att förstärka Karlskrona kommuns varumärke och främja kommunens ambitioner inom turist- och besöksnäringen.
Att sedan föreningarna ser goda samarbetsmöjligheter med tilltänkt ägare, konferensarrangörer, Karlskrona kommun, skolorna och övriga intressenter gör att denna investering troligen består av enbart vinnare.

Annonser

2 thoughts on “Ett Konferenscenter och en Arena behövs på Trossö

 1. Hej!

  Mitt namn är Eelin Lee Dahlquist. Jag är en av personerna bakom Nöjesgalaxen.se karlskronas nya event och nöjessajt. På hemsidan har vi en kategori som heter karlskronabloggar där vi lägger upp alla bloggare från området som vi hittar.

  Har du möjlighet att skicka oss en bild som vi kan ha i presentationen av din blogg? Behöver inte vara på dig själv, utan kan lika gärna vara någon som beskriver vad du skriver om etc.

  Mailen är kontakt@nojegalaxen.se

  Med vänlig hälsning Eelin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s