Med mod och vilja blir det ofta bra

Att engagera sig i politik innebär för mig och några andra att Vilja och Våga parat med Tålamod och Kunskap. En belysande historia, i denna mörka årstid, är etableringen av ett LSS-boende i Karlskrona. När informationen om en etablering nådde ut i kommunen startade, som nästan alltid, en proteststorm med många hårda ord och knepiga motargument. De boende var farliga för sin omgivning, barnen måste skyddas och huspriserna runt omkring riskerade att sjunka. Hur många gånger har vi inte hört dessa invändningar. Här är några exempel på tyckandet kring denna affär.

Invändningarna i samband med ett planerat boende, i Spjutsbygd,  för utsatta ungdomar som behöver hjälp att komma på rätt kurs hade samma tema.

Vi, jag och Karin Månsson, har engagerat oss i Folkpartiet och således i politiken med drivkraften att Vilja och att Våga göra skillnad. Vi har en socialliberal inriktning och försöker tänka och handla med omsorg om alla i samhället. De glömda och gömda ömmar vi särskilt för men får ofta stark kritik när vi vill göra skillnad för dessa grupper. Med facit i hand noterar jag att jag är stolt över att vara liberal med ledstjärnan att alla kan bidra och att alla har rätt till ett drägligt liv.

Jag har respekt och förståelse för att Rädslor och okunskap ibland ställer till det för oss.  För att förebygga och sätta in rätt ”medicin” mot detta behöver vi alla lära oss mer om varandra och våra olika förutsättningar här i livet. Om rädslan får råda oemotsagd kan utvecklingen  leda väldigt långt. Dessvärre ser jag sådana tydliga tecken, inte minst efter årets valrörelse.

Inslaget i Blekingenytt 3 dec visar att vi kan göra skillnad och att belackare ofta är ute i ogjort väder. Nu lussar barnen på LSS-boendet.

God andra Advent alla läsare och en kram till Karin Månsson en sann socialliberal kvinna med hjärta för alla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s