Karlskrona behöver mer Liberalism

Folkpartiet föddes ur striden för allmän och lika rösträtt och vårt arbete för demokrati och marknadsekonomi segrade i Sverige.

Vi har stått upp för individens frihet och varje människas rätt att själv välja vilken gud som hon vill tro på samt rätten att inte tro alls.
Vår övertygelse om att alla människor förtjänar nya livschanser medförde att vi var en av arkitekterna bakom det svenska välfärdssystemet.

På den internationella scenen har liberaler alltid stått upp för demokrati och mänskliga rättigheter och aldrig tjusats av förtryckarideologier eller starka lobbygrupper.

Vår tro på individen har gjort att vi ständigt har drivit på för reformer som har ökat jämställdheten mellan kvinnor och män.
När andra partier byter ideologi eller tar avstånd från sin historia har vi all anledning att vara stolta över vad liberaler och frisinnade har uträttat. Ibland sägs det att liberaler har segrat och att liberala partier därför inte skulle behövas. Inget kunde vara mer fel.

Liberala svar behövs även på dagens och morgondagens samhällsproblem.
I den internationella lågkonjunktur som drabbade Sverige och andra länder under de senaste åren har klassisk socialliberal ekonomisk politik varit lösningen.
Staten och det offentliga behövde ta ett ansvar för att dämpa effekterna av konjunkturnedgången. Samtidigt är en fri ekonomi grunden för långsiktigt välstånd.
Liberaler har alltid en tro på framtiden. Om människor ges möjlighet att styra mer över sina liv så utvecklas samhället.

Jobb skapas genom att människors idéer omvandlas till företag i ett samhälle där ansträngning lönar sig.

Klimathotet löses med internationellt samarbete, teknisk utveckling och en marknad som genom ekonomiska styrmedel verkar i miljöns tjänst. Välfärden behöver fortsätta utvecklas så att enskilda människor får mer makt över de viktiga besluten i sin vardag. Fattigdom och ofrihet bekämpas bäst med demokrati och marknadsekonomi. Vi ser i dessa dagar alltfler socialdemokrater som attraheras av vår grundidé.
Valet är nu ditt och jag ser framtiden an med tillförsikt om att liberalismen med sociala inslag har många kamper kvar att vinna. Med din röst ökar möjligheterna.

Sverige och Karlskrona behöver mer liberalism.

Annonser

2 thoughts on “Karlskrona behöver mer Liberalism

  1. Jan-Olof tyvärr är Folkpartiet för litet i Karlskrona för att få egen makt och stort genomslag för sin politik. Inför kommande fyra år skulle det bli sämre för Karlskrona om Femklövern med stöd av SD får fortsätta att styra. Jag litar helt enkelt inte på M:s förmåga att tänka utanför vad som är bra för individen, de är inget socialliberalt parti som Fp bör samarbeta med. Samarbeta med S för ett Karlskrona som bygger en ny Vuxenskola innefattande en fungerande SFI istället för Spanska trappor och ett nytt bibliotek. Medverka till att mitt barnbarn kan få möjlighet att tala med sin mormor och övrig släkt på sitt hemspråk. Låt mig kunna gå på Karlskaronas gator utan att få möta främlingsfientliga kommentarer när jag är ute och går med mitt barnbarn. I valet mellan Camilla Brunsberg och Christian Mattisson väljer jag och alla sanna socialliberaler Cristina alla dagar i veckan.

    Gilla

    • Mitt upprop om mer liberalism riktade sig till medborgare som inser att vi står för både tillväxt, eget ansvar och välfärd. Inte sällan är andra partier ute på rånarstråt och kallar sin politik för liberal. Må så vara om de då för politiken utan teknokratisk marknadshuliganism, utan en stark tilltro till staten och utan en utopisk miljö-energipolitik. Att Fp är litet behöver således inte betyda att genomslag för vår syn inte kan ske. Med starka representanter från vår sida går det att trots allt få genomslag om vi beaktar de grenar vi inte behöver uppräknade ovan. Till sist : It takes two to Tango, at least. Att samarbeta kräver respekt, förtroende, tillit och ödmjukhet bland annat. Sällan uppfylls dessa krav i vilken konstellation man än hamnar. Oavsett kommer jag framöver att fortsätta driva frågor i en Socialliberal riktning.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s