Ärligast vinner

Valet den 19 september närmar sig och vi politiker presenterar tankar och visioner i en allt stridare ström.  Folkpartiets visionsprogram inför valet har rubriken ”Ja till framtiden”. Vi vill införa begreppet ”Företagsomsorg”  för att ytterligare skapa möjligheter för befintliga och nytillkommande företag att växa och anställa. Vi vill att kommunen ska anställa projektlärlingar och ge möjlighet till studerandepraktik så att ungdomar får en möjlighet till viktiga erfarenheter samt en inkomst.

I utbildningens värld vill vi under de kommande mandatperioderna genomföra alla de reformer regeringen beslutat om och ska besluta om. Lokalt i Karlskrona startar vi en stor satsning på viktiga faktorer som leder till framgångsrika skolor och skapar ännu bättre förutsättningar för eleverna genom en utbyggd elevhälsa.

Dessa smakprov kan ställas mot socialdemokraternas program som kallas ”Möjligheternas Karlskrona” och som utlovar en ny färdriktning för kommunen. S ställer sin egen socialistiska ideologi mot sin huvudmotståndares konservativa ideologi.  Om dessa inriktningar må S och M gärna träta.

Jag och Folkpartiet går till val med liberalismen som ledstjärna och med en socialliberal inriktning som innebär en fortsatt tro på människan och hennes inneboende krafter. De grötmyndiga politiska rösterna som alltid vet vad som är bäst för den enskilde lämnar vi åt S att fortsätta använda.

I frågor som väljarna anser är mycket viktiga i kommande val nämligen sysselsättningen, skola och barnomsorg ter sig sossarnas text smörande förförisk. Vilket parti ställer inte upp på ”Vi vill värna välfärden”, ”Ungdomar behöver hopp, framtidstro och jobb” och ”Skolan ska kännetecknas av kunskap, öppenhet och nyfikenhet”?

Som vanligt förs de enkla budskapen fram utan redovisning av hur. Sanningen är ju den att genomförandet av socialistisk politik innebär skattehöjningar upp mot mesosfäriska kalla höjder. Detta drabbar mest de med minst inkomst. Studera gärna hur skattetrycket har utvecklats i Sverige sedan början på 1900-talet.

Raljerandet om ett vågmästarparti som avgör frågorna passerar utan egen eftertanke. Väljarna får inget veta om att S fattade armkrok med vågmästarpartiet och valde bort hälften av de resurser vi ville satsa på barn med särskilda behov i skolan. Trots att insatser för barn med särskilda behov är obligatorisk och lagstadgad numera prioriterar S öppna förskolor. Är det detta som är den nya färdriktningen? Är detta att ta allvarligt på fattade politiska beslut i riksdagen?  Detta handlingssätt kan närmast betraktas som socialistkonservativt i den meningen att inget kan förändras och att allt ska vara som det alltid har varit. Man kan med fog ställa sig frågan vilka möjligheter Karlskronaborna ser i ett socialistiskt system som med stor självgodhet alltid vet vad som är bäst för medborgaren? Med ännu mer fog kan man också ställa sig frågan hur den nya färdriktningen ser ut när alla budskap klingar likadant som alltid?  Vi säger stolt ”Ja till framtiden” men är ännu inte nöjda med vårt samhällsbygge som kräver några mandatperioder till.

Vi borde nu reflektera över vårt politiska uppdrag och se mer till kommunens bästa i stället för att fokusera på partinyttan med högt tonläge.  Folkpartiets mål är att skapa ett majoritetsstyre med tydlig socialliberal prägel.

Annonser

2 thoughts on “Ärligast vinner

 1. Inte lätt att svänga sig med svåra ord J-O. Kan du utveckla mesosfäriska höjder för skatten?. Mig veterligen har vi inte olika uppfattningar när det gäller nivån på kommunalskatten i Karlskrona. S o Fp vill behålla en oförändrad kommunalskatt! Tycker då fp i stan att kommunalskatten har nått mesosfäriskt kalla höjder? Så här beskriver wikipedia ordet mesosfär;

  Mesosfär (från grekiskan mesos = mellan och sphaira = klot) är lagret i jordens atmosfär direkt över ozonlagret och direkt under termosfären. Mesosfären ligger mellan 50 km och 80-85 km ovanför jordytan – den övre gränsen kallas för mesopausen. Inom mesosfären minskar temperaturen med höjden. Eftersom mesosfären ligger ovanför den maximala höjden för flygplan och samtidigt under den minimala höjden för rymdfarkoster är den en av de minst utforskade delarna av atmosfären – mesosfären kan utforskas enbart genom fjärranalys eller via ballongburna sonder.

  vindhastigheten i mesosfären är i medeltal 60-80 m/s.

  Gilla

  • Se där Du hittade ordet trots att det är svårt. Så bra att vi är överens om den kommunala skattesatsen. Förhoppningsvis håller detta framöver. Värre är det på det nationella planet där du raljerar med skattesänkarträsk och där jag kontrar med ert återställarprogram som leder till nya mesosfäriska höjder. Jag minns rekordet i skattetryck från 1990 på 55,7 %. Skattetrycket förr och nu är intressant att studera.
   Gör gärna det
   Vilka väljare tror du är beredda att åka med på er luftfärd mot dessa höjder? Vilka studenter som går ut universiteten tror du tycker det är värt att studera, ha höga studielån och som grädde på moset betala ännu högre skatt??

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s