Skoloriginal mot copycat och triangulering

Nu har S med stödpartierna MP och V presenterat en urvattnad variant på besked i utbildningsfrågorna. Förfäras gärna genom att studera denna länk ..      Som jag ofta haft anledning att säga är det alltid bättre med original än kopiering.  Dock finns en tillnyktring i att de röd-röda numera talar om lärare i stället för vuxna och att antalet timmar per ämne  bör  variera från individ till individ. Månne lämnas begreppet Rättvisa i betydelsen lika dåligt för alla nu?  Återigen har jag anledning uppmärksamma och rekommendera sossar i Karlskrona att ta till sig S – politikern Robert Nord som sedan länge begripit och lever efter realiteter i skolfrågorna.       I övrigt är förslagen oerhört tunna vilket inte förvånar. Jag är nu van vid dessa till intet förpliktigande budskapen. I Karlskrona har vi ett oppositionsråd som sagt ”Vi har något på gång”. Blev det inte mer Hansson?  Ska ni lokalt ihärdigt motverka skriftliga omdömen från årskurs 1? Ska ni envetet motarbeta yreksutbildningar och lärlingsutbildningar på gymnasienivå och i stället låta ungdomarna vara arbetslösa? Vad säger ni om en helt ny lärarutbildning med mera med mera med mera ur alla de förslag som vi genomför och går till val på?
I DN fortsätter S med sina överbud och dissar naturligtvis våra förslag.  Bäva månde alla skattebetalare som kan se fram mot kraftigt höjda sktter, mest för de med små inkomster OM de röd-röda får en möjlighet.
För mig och regeringen står skolan mycket högt på prioritetslista. Med satsningar på totalt 6,2 miljarder kronor 2010-2014 blir utbildningsväsendet verkligen vinnare om Alliansen får fortsatt förtroende. Som exempel två viktiga områden:   Regeringen vill genomföra den största satsningen på lärlingsutbildning någonsin – närmare 1,4 miljarder kronor 2011-2014. Totalt 30 000 lärlingsplatser skapas på gymnasiet och 5 900 platser inom vuxenutbildningen. Det ska jämföras med de ungefär 8000 platser som finns dag. Samtidigt förlängs satsningen på yrkesvux. Detta ger tusentals ungdomar möjlighet att lära sig ett yrke i stället för att riskera arbetslöshet. När socialdemokraterna anklagar oss för att ha skurit ned de statliga anslagen till vuxenutbildning är detta inte korrekt. Statsbidraget 2006 var 1,8 mdr kr. Statsbidraget i år respektive nästa år är ungefär 2,65 mdr kr, därav 1,2 mdr i generella statsbidrag och ytterligare 1,4 mdr i direktriktade statsbidrag till yrkesvux.  Det blir nya satsningar på matematik och naturvetenskap. Tiden för matematik utökas med en timme i veckan, eller fyrtio procent, på lågstadiet. Det ger lärarna möjlighet att verkligen arbeta med de elever som behöver extrastöd. För att stärka elevernas intresse fortsätter också satsningen på matematik, naturvetenskap och teknik under några år. Detta bådar gott för våra lokala satsningar med matteprofil på Wämöskolan och på gymnasiet i samrbete med Högskolan BTH.  Nationellt och lokalt fortsätter dessutom lärarlyftet, läsa-skriva-räkna-satsningen och kampen mot mobbning. Ett rektorslyft skapas, betyg införs från sexan, det blir fler nationella prov, mer entreprenörskap i skolan och satsningar på skolor i utanförskapsområden.  Mot detta står det urvattnade kompromissförslaget som nu presenterats av de röd-röda och den eviga rödmärkta megafonen Bülow i Sydöstran som uppenbarligen inte har läst på i alla de reformer och i den nyligen beslutade Skollagen. Om Bülow inte längre vill kännas vid sitt förflutna ser jag fram mot ett upphörande av raljerandet med majorstillmälena. Själv är jag  Kapten emeritus och mycke stolt över dessa lärdomar detta medför  och som politiken behöver.  Rösta  och Rösta Rätt  i det kommande valet. 
BLT:s ledarredaktör kritiserar med viss rätt Björklunds tal. Jag och många med mig vill se mer av Socialliberalism. Att vi kan skola och driver detta framgångsrikt räcker naturligtvis inte. Sydsvenskan är inne på samma linje.  Dock , dock  innan valdagen kommer det.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s