Skolan är en viktig VALfråga

ist1_9817743-swedish-elections-ballot-box-and-national-flag Det är nu mindre än 100 dagar kvar till ett historiskt val där två alternativ står mot varandra. En konturlös vänstersida där återställare och splittring i de stora frågorna bildar en dimmig rödskimrande slöja.  Ett sammansvetsat gäng i Alliansen som har en hel del kvar att åstadkomma tillsammans i minst tre mandatperioder till. I ljuset av alla de utspel som hittills har gjorts är nog många partistrateger missnöjda. Det visar sig tydligt att väljarna även i detta val söker svar på frågor om jobb, vård och skola.
Detta enligt DN 12 juni.

Jag ska inte bli svaret skyldig gällande skolfrågor i Karlskrona. Mitt senaste inlägg här rörde följande : “Jag har tillsammans med förvaltningsledningen redovisat att nämnden behöver ett tillskott på cirka 10 mkr om året de kommande åren för att täcka volymökningar och för att kunna betala de investeringar vi håller på med gällande renoveringar av kommunala skollokaler.”

Jag ser också fram mot att vi ska kunna närma oss den resursfördelning kommuner i samma storlek som Karlskrona ger, att vi behöver bli politiskt överens, tvärs över blocken, om vissa målsättningar kring kvalitetsutveckling framöver samt att jag gärna ser att vi kan höja lönerna till personalen mer än vad centrala avtal anger. Allt dock under förutsättning att vi nästa mandatperiod får möjlighet att styra vidare.

Till detta vill jag lägga grunden till att ta ytterligare stora steg mot kvalitetsutveckling enligt en rapport SKL nyligen givit ut : “Konsten att nå resultat – erfarenheter från framgångsrika skolor”  Ett första upptaktsmöte har redan hållits vilket var uppskattat både bland politiker och bland rektorer.  Frågna är nu om VÄNSTERsidan vill vara med i den första punkten av åtta som SKL kommer fram till?

1. “Framgångsrika skolkommuner har ett politiskt ledarskap som tar ansvar för resultaten, ställer rätt frågor, inte ändrar mål och strategier för ofta och att det finns en tydlig rollfördelning och förtroende mellan politiker och tjänstemän.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s