Johansson fortsätter gräva i (S)amma grop

Magnus Johansson, MJ, utmålar Folkpartiet som ett hot mot svenska elevers kunskaper i sin senaste krönika i Sydöstran. MJ är upprörd över tidigare betyg, skriftliga omdömen och urvalstester och vill istället se ökade anslag och ”en miljö i skolan som ser allas möjligheter”.  Berätta gärna hur denna miljö ska skapas MJ!

Folkpartiet har i regeringen högst väsentligt bidragit till att se över lärarutbildningen som tidigare varit under all kritik, infört betyg i tidigare år för att de elever som har det svårast ska få mer tid att arbeta upp sina kunskaper i de ämnen där så behövs och infört möjligheten till skriftliga omdömen.

I femklöverns skolbudget i Karlskrona satsas resurser på fortbildning av lärarna och datorer åt eleverna samt en sedan länge välbehövlig upprustning av dåliga lokaler.

Som en hackande gammal stenkaka upprepas den dammiga illröda sydöstra synen på de reformer som äntligen kommer i skolans värld och som många har väntat på, inte minst de olika fackförbunden som organiserar lärarna.

Den störste Diskjockeyn som fortsätter spela de enfaldiga gamla dammiga låtarna är S Magnus Johansson i Karlskrona som uppenbarligen kört fast ordentligt och nu är på tvärs med både sin egen partistyrelse och bättre vetande S-politiker runt om i landet.

Förutom klagosången över alla fel våra reformer innehåller är MJ dessutom ledsen över att en samverkan inte verkar bli av i skolfrågorna på nationellt plan eller lokalt.

Här behövs en ödmjukhet och tydliga positionsförflyttnignar från S sida om några överenskommelser ska kunna komma till stånd.  Då duger det inte att tävla i vem som är mest dogmatisk.   Den striden förlorar vi med råge jämfört med MJ hållning i denna och andra politiska frågor.

Står S fortfarande för följande uttalanden antaget? i ert skolråd trots stora protester från MJ ?

”Skolans uppgift är att förmedla kunskap till alla elever. Därför är det väldigt viktigt att skolan följer upp vilka kunskaper eleverna har och att det görs tillräckligt tidigt för att de åtgärder som behövs ska kunna sättas in.”

Se där, här vi ju överens. Så varför denna klagosång MJ?

Att vi ska ha höga förväntningar på skola, personal och elever är vi inte heller oense om.  Att personal ska få en bra utbildning åtgärdar vi ju genom en helt ny lärarutbildning och självklart genom kontinuerlig fortbildning.

Vi hoppas att Magnus Johanssons utspel inte representerar Socialdemokraternas syn på skolan, för högre hopp hade vi.

Så MJ vad är problemet med våra reformer inom utbildningens värld?

Jan-Olof Peterson senior I folkpartiet

Hampus Bergquist junior I folkpartiet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s