Ett skott i foten fick glastaket att spricka

Att ägna sig åt politik är oftast stimulerande men är ibland förskräckande. Att det nu är ett valår med alla de ingredienser som tillhör om vi önskar eller ej gör att politik lyfter till oanade höjder, nästintill pyramidala.

En mycket stridbar, omtalad, omtvistad och i de egna Socialdemokratiska leden tillrättavisad socialdemokratisk politiker vid namn Eva-Britt Dahlström har nu blivit arg på mig.  Orsakerna till detta ska jag inte trötta er läsare med utan läs gärna tidningarnas beskrivning av detta. Med en ryggmärgseffekt vänder sig Dahlström till i första hand Sydöstran och beklagar sig. Blekinge läns Tidning tar tacksamt emot ilskan.  Jag gör ett tappert försök att förklara bakgrunden till det hela med klent resultat. Om man vill missförstå så gör man det. Om en reporter vill raljera en aning så gör man det.

Här kommer bakgrund , affären hittills och fortsättningen.

Gruppen som intresserat sig för denna fråga är tillsatt efter beslut i BUN. Vad de kommit fram till ska självklart redovisas i BUN inklusive allt de har. Eftersom jag trots allt har följt detta ärende anar jag en del oklarheter som kan vara bra att reda ut inför att nämnden fattar beslut om eventuella åtgärder.  I stället för att ta det som ett informationsärende i Majmötet som redan är fulltecknat hela dagen till möjligen sent på kvällen anser jag att det är bättre att förbereda och ta ärendet i Augusti.

Detta innebär inte att det material gruppen har ska begravas innan. Att detta som alla andra ärenden bereds har S Alltid krävt. Tidsförlusten blir ingen eftersom förslag till beslut alltid ska med om det ska bli ett ärende i BUN och inte bara en informationsfråga.

Med lite sans hade vi kunnat lösa detta utan några övertoner innehållande missförstånd, raljans och förutfattade meningar.

Att sedan Eva-Britt Dahlström nästa dag figurerar i ett liknande ärende i BLeLtidningen där hon uppenbarligen har hindrat en pappa-barnförening att få fram sina budskap gör mig bara bestört och frågande till vilken trovärdighet vi ska ha till S politikern Dahlström. Inte ens ett försök till förklaring kostar Dahlström på sig utan lämnar den klassiska kommentaren “Jag har inga kommentarer”

Prata om ridå, självmål, skott i foten eller kasta sten i Glashus. Så här i inledningen av årets valrörelse kan man fundera på hur debattklimatet kommer att bli fram till valdagen 19 september.

Rösta  och Rösta Rätt  i år

Annonser

3 thoughts on “Ett skott i foten fick glastaket att spricka

 1. Hej.

  Bra att du klargör vad som har hänt.
  Tyvärr så är Dahlström en person som inte skyr några medel för att nå sina mål och när det blir hett om öronen så kommer hon med alla möjliga bortförklaringar.

  Mer kan man läsa här:

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2009/12/01/mer-logner-fran-eva-britt-dahlstrom/

  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2010/01/07/eva-britt-dahlstroms-exman-talar-ut/

  Man kan konstatera att Dahlström använder sig av sin politiska karriär för att förgöra de som hon anser inte gör som hon vill och hon likt sina medsystrar skyr inga medel.
  Dock så är hennes bakgrund som man kan läsa i de länkar ovan allt ifrån fläckfri.

  Gilla

  • Tack för din kommentar ”En Pappa”. Signaturen säger väl en del om i vilken situation Du befinner dig i.
   Ja att ägna sin tid åt att vara politiker är ansvarsfullt och grannlaga och kräver sin insikt och sitt ansvar. Jag har under många år sett många olika drivkrafter till att engagera sig. Själv har jag ingen dold agenda utan har valt att engagera mig för ungdomarnas bästa. Förhoppningsvis gör de flesta aktiva politiker i barn-ungdomssammanhang detsamma. Lycka till i fortsättningen och hoppas du har det bra som Pappa.

   Gilla

 2. Hej och TACK för ditt svar.

  Jag liksom många andra pappor är av myndigheter klassade som ”oviktig” för mitt barn och ska därför inte få finnas i mitt barns liv, detta trots att det INTE finns något som påvisar att jag är olämplig som (boende)förälder, utan tvärt om.
  Mamman anses däremot av rätten i flera instanser vara olämplig som både boendeförälder och vårdnadshavare, men då jag inte har fått finnas i mitt barns liv och därmed inte har någon relation med mitt barn anser rätten då att barnet ska bo hos sin olämpliga förälder!

  Hur kan det bli såhär kan man då fråga sig?
  Jo, en mamma som kontaktar myndigheter får då allt stöd de vill ha, de har av bland annat kvinnojourer fått lära sig att en kvinnas berättelse aldrig ska ifrågasättas, så det kvinnan säger tolkas då av myndigheter som sanning och helt utan granskning journalförs som fakta, det betyder då att en kvinnas bitterhet och hat mot pappan som inte sällan följs av en massa lögner som aldrig ifrågasätts/kontrolleras/verifieras klassas som fakta i myndigheters ögon.
  ”Hörsägen” blir därmed till FAKTA i myndigheternas handlingar, handlingar som sedan ligger till grund för hur rätten avgör i ärenden.

  Så genom att myndigheter har lärt sig att aldrig ifrågasätta en kvinnas berättelse eller ens ha viljan att ens försöka hjälpa paret att nå samförståndslösningar tar de då kvinnans parti.
  Myndigheter bortser vad som är viktigt för barnet och vad pappan har för syn på det som har hänt, för det är kvinnan som är viktig, och det är hennes barn och pappan är något som ett barn likaväl kan klara sig utan.
  Självklart så ska pappan ta sitt ansvar genom att betala underhåll, men det är den enda rättigheten en pappa har.
  En kvinna har bara rättigheter och allt hon gör mot domar och överenskommelser hävdar hon då att det är för barnets bästa och det blir därmed tolererat

  Varför?
  Socialtjänsten består idag av ca90% kvinnor som har lärt sig att inte ifrågasätta kvinnor, de har även lärt sig att de ska ta sitt egna köns parti.
  Socialtjänstens personal har ofta ingen eller undermåliga kvalifikationer för att verkligen kunna handlägga de ärenden som de får. Ställningstaganden bygger på egen personlig uppfattning och dagsformen hos tjänstemannen som ofta låter sina egna erfarenheter styra. Så någon professionell och SAKLIG handläggning gör sällan.
  Våra och våra barns framtid ligger därmed i hur okvalificerade myndighetspersoner hanterar sina uppdrag och det är ingen ljus framtid vi har framför oss.

  Eva-Britt Dahlström vill att det partiska sätt som myndigheter jobbar på ska fortskrida, barn och pappor är några som man inte ska bry sig om, för det är kvinnan som är viktigast och ingen ska ifrågasätta en kvinna och hennes syfte, då det är alltid kvinnor som är offer.
  De som har vågat ”ifrågasätta” Eva-Britt Dahlström har fått det hett runt öronen, vissa har därmed skrämts till underkastelse/tystnad, endast få har vågat stå upp.
  Jag hoppas att du vågar/orkar stå upp mot dessa individer som vill skapa större klyftor i samhället för sina egna syftens skull.

  Om jag som pappa får vara just pappa till mitt barn ligger helt i myndigheters händer och jag kan säga att det ser inte speciellt ljust ut, för en mamma oberoende hur olämplig hon är, är alltid bättre än en pappa.

  Vill påpeka att finns faktiskt fall där myndigheter jobbar på det sätt som de bör, men det är tyvärr inte så ofta som man kan kräva.
  Skulle du tillexempel acceptera att det i övervägande fallen är slumpartat om en operation du eller dina anhöriga genomgår kommer att lyckas eller ej?

  Såg just att Eva-Britt Dahlström har skrivit på sin blogg om dig:
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s