Obamas sjukförsäkring är socialliberal

Tänk att få vara med om ett historiskt, humant och socialliberalt beslut som låter ytterligare ett stort antal amerikaner också få tillgång till sjukvård. Att ytterligare cirka 30 miljoner kommer att inrymmas i försäkringssystemet och att undvika dödsfall på 45 tusen människor per år som avlider på grund av avsaknad av försäkring är i sanning en seger för humanismen och solidariteten.  Belackarnas invändningar är i vissa delar groteska.  Det finns således hopp för mänskligheten även på amerikansk mark och de råa marknadskrafterna tillåts inte vara allenarådande. Om detta skriver idag  BlTSydsvenskanSVDDN .

Annonser

2 thoughts on “Obamas sjukförsäkring är socialliberal

 1. Om sjukvårdsreformen är bra för USA eller inte låter jag vara osagt, men jag vänder mig emot att kalla den solidarisk. Solidaritet är att du frivilligt ger upp något för någon annans skull, inte att du gör det under hot om straff vilket nu blir fallet.

  Gilla

  • Du låter det vara osagt om reformen är bra för USA men säger inget om alla de miljoner amerikaner som inte har någon försäkring. Är reformen bra för personerna då ?
   Utveckla gärna din syn på solidaritet som uppenbarligen helt saknas bland ALLA amerikanska republikaner och några demokrater.
   Om du känner till mer fakta kring hot och straff får du gärna kommentera det också. För mig är det inte såå märkligt att USA:s nuvarande ledning tröttnat och lagstiftar i frågan. Allt som oftast hotar även svenska regeringar med detta. Rätt eller fel får tillämpningen visa efterhand.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s