Alla kan bidra

Jag har varit på studieresa i Småland. Solen sken och möjligheterna visade sig från sin allra bästa sida. Måhända Smålänningar har ett annat kynne än resten av omvärlden? Gnosjöandan har uppenbarligen spridit sig ända till Hovmantorp. Är det möjligt att kreativitet, skaparglädje, samförstånd, prestigelöshet och pragmatism kan få råda ännu lite längre söderut över länsgränsen till Blekinge och Karlskrona? Jag hoppas innerligen detta och vill bara brista ut i “Alla kan bidra” till skillnad mot en annan devis som löd “Alla ska med”.

Projektet Allhallen i Hovmantorp inger hopp för framtiden och är ett lysande exempel på att 1+3 blir minst 8. Att privata eldsjälar tillsammans med kommunala tjänstemän och politiker under mer än 7 år gemensamt har arbetat med att få till stånd ett Allaktivitetscentrum är värt en guldmedalj större än de våra svenska skidåkare erhöll i senaste OS!  Att sedan ett stort antal medborgare och företagare delfinansierar driften av anläggningen genom att köpa andelar i anläggningen gör inte saken sämre. Läs gärna mer om upplägget i Sylvia A F ledare.

Det är bara att gratulera Hovmantorp och alla dess invånare i alla åldrar till den anläggning de har skapat och att inflyttningssiffrorna nu ökar till orten.

Studieresan initierades av alla de eldsjälar i Holmsjö som i många år har engagerat sig för bygden och dess utveckling. Tanken är att få till en liknande anläggning som i Hovmantorp samtidigt som skolan i Holmsjö renoveras. Tack för initiativet ni som anordnade denna resa. Det finns stora möjligheter att åstadkomma något liknande i norra kommundelarna. Som liberal tror jag på människors inneboende kraft. Alla människor kan delta i samhällsbygget efter sin egen förmåga. Att en offentlig finansiering kan kombineras med andra delar, inte minst EU-bidrag, borgar för att ett liknande projekt kan genomföras även i Holmsjö. Själv har jag lämnat direktiv om att kostnadsberäkna en renovering av Holmsjö skola med tilläggsuppdraget att räkna in användande av en fristående Allhall. Vad bidrar andra med i detta angelägna projekt?

Nu återstår “bara” att kreativitet, skaparglädje, samförstånd, prestigelöshet och pragmatism kan få råda även i Blekinge och Karlskrona. Jag hoppas innerligen detta och vill bara brista ut i “Alla kan bidra”. Kanske till och med de socialistiska partierna i grunden tycker detta upplägg är värt att genomföra?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s