De sista ljuva åren i Folkpartiets Sverige

Jag bekänner mig till den Socialliberala linjen och är idag mycket stolt att kunna berätta “Liberalismens sociala gren behövs och den sociala empatin behövs”.  Äldre par garanteras sin sista tid tillsammans genom dagens förslag från Folkpartiet. I min föreställningsvärld är även gamla individer i behov av stimulans och sällskap på äldre dar. Myten om att “alla” vill vara kvar hemma så länge det går måste betraktas som just en myt. Att tro att den ensamma åldringen, i väntan på att ett antal olika hemtjänstmänniskor ska komma en timma om dagen, får tillräcklig stimulans och mänsklig kontakt är inte humant. Att dessutom den ena hälften finns på äldreboende är än mer inhumant gränsande till brott mot mänskliga rättigheter. Dessa sista år är allt annat än ljusa för de som drabbas.

I tider då Sveriges befolkning blir allt äldre och allt fler är det nu dags att uppmärksamma denna växande skara. Lagstiftning är i vissa fall nödvändigt så att kommuner i olika sammanhang tar sitt ansvar trots att jag i grunden håller det kommunala självstyret högt.  Återigen en glädjens dag för alla oss som har kvar vår humanistiska grundkompass där omsorgen om våra gamla hålls högt.  Ett femfalt hurra för vår stridbara senior plus Barbro Westerholm. 

Gläder mig åt massmedias beskrivning av detta förslag som de allra flesta ansluter sig till.  DN  AB  AB2 Expressen Amanda Brihed.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s