Brev från partiledaren

Som ni kanske kommer ihåg skrev jag och Lewén ett brev till vår partiledare Jan Björklund. Vi tyckte det var dags att justera taxan för en förskoleplats, den så kallade Maxtaxan, i kommunerna.
Svaret har nu kommit och lyder som följer :

Jag vill börja med att understryka förståelsen för er sak. Vi är väl medvetna om att kommunernas ekonomiska situation är besvärlig och ni har våra självklara sympatier i er strävan att hitta en lösning.

Mot bakgrund av det faktum att, som ni också påpekar, nivåerna på maxtaxan inte har förändrats på många års tid är det också rimligt att lyfta den frågan.
För att förbättra kommunernas ekonomiska situation har regeringen dock valt modellen med ett generellt tillskott om 10 miljarder kronor 2010, och några justeringar av maxtaxenivåerna är inte aktuellt nu. Men en höjning har som sagt redan skett en gång och det finns inget som utesluter att så kan ske igen, vid en bedömning att det är motiverat.”

Detta svar får vi naturligtvis respektera samt acceptera. Därmed ser vi en möjlighet att återkomma i denna fråga när så är motiverat

Under tiden fortsätter vår strävan att få ihop den kommunala budgeten för åren som kommer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s