Fryshuset värmde

Jag har varit på inspirationsdagar omkring barn och ungdomar. Fryshuset är ute på turné och har under två dagar spridit sin ”anda” till oss som arbetar med och för ungdomar i Karlskrona.
Första dagen kördes Open Space med ungdomar och med vuxna. Vi fick ”spåna” om hur läget är kring ungdomsfrågor i kommunen. Många sanningar kom fram och som vanligt är det häftigt att få höra hur ungdomarna tänker. Dagen avslutades med en lista på vad Karlskrona måste jobba vidare med. Kolla här hur BLT rapporterar. Jag kommer att följa upp detta så att vi får mera ”verkstad” i kommunen.
Andra dagen var jag på olika ”seminarier” där mycket engagerade pedagoger från Fryshuset berättade om sina pedagogiska grepp i att skapa motivation för elever.

Många blev nog förvånade över att man som elev i Fryshuset uppmuntras att använda sina mobiltelefoner att anteckna i, fota av vad läraren skrivit på tavlan och mata in i kalenderna vilka uppgifter man har och när man ska träffas. Om den traditionella skolan får reda på detta uppstår säkert hicka. Går detta? Får man göra så? Yes, det går menar jag. Varför inte möta ungdomarna där dom är och göra något positivt av ett redskap som upplevs som problem?

För övrigt är det viktigt att vi alla röstar i EU-valet senast den 7 juni i år och att vi får till stånd ett riksdagsbeslut om införandet av Euro även i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s