”Superdadda” gammal roll för Patrik!

Hej Patrik!
Uppenbarligen läser Du mina blogginlägg. Så bra Då kan vi ha en offentlig debatt även här och lyfta bloggvärlden till nya höjder.

Lika kassaskåpssäkert som att solen gick upp även denna dag kommer påhoppen från balkongsittaren Patrik Hansson tillika socialdemokratisk 2:e vice ordförande i Karlskrona kommuns barn-ungdomsnämnd.
Denna gång handlar det om ansträngningarna att skapa studiero för våra elever i grundskolan och jag föreslås få ännu en benämning till de jag redan har fått av socialdemokrater. Jag ska nu få rollen ”Supernanny” lagd till ”skolexpert”, ”skolguru” med flera epitet. BLT ansåg din insändare vara så spännande att de publicerade den. Ve o fasa för demagogiska utspel från en vilsen sosse. En amerikansk kritiker Menckel definierar demagog så här : ”en som predikar doktriner han vet är osanna, till folk han vet är idioter.”
Vilken doktrin är det du vet är osann Patrik? Vilket folk är det du vet är idioter Patrik?
Jag har hittills undvikit att använda den utbredda beskrivningen av hur den socialdemokratiskt styrda skolpolitiken i alla sina delar har misslyckats och tar ogärna dessa ord i min mun. Det verkar trots allt som om Patrik Hansson börjar bli ganska ensam i sin strävan att fortsätta vandringen med ”more of the same” på flumskolans dammiga stig.
Kanske jag ska kontra med att ”Superdadda” är den roll Patrik redan har?
Jag välkomnar en debatt om dessa viktiga frågor och kommer att utveckla detta efterhand.
Inledningsvis läser jag i massmedia att mellan 70-86 % av läsarna i de olika enkäter tidningarna erbjuder tycker att regeringens förslag är bra.
Som vanligt används anfall och kritik och som vanligt redovisas inte ett socialistiskt alternativ till en skolpolitik som kan leda framåt.
Det förvånar mig inte att Patrik Hansson underlåter att informera om vad S skolrådslag presenterade i en rapport från november 2007. Låt mig då utmana herr Hansson att kommentera följande skrivningar från dessa S-rådslag:
”Det finns inget viktigare mål i skolan än kunskapsmålet. Målen för skolan måste bli färre, tydligare och mätbara. Varje enskild elevs kunskapsutveckling ska systematiskt följas upp och utvärderas varje termin från första årskurs så att brister upptäcks i tid. Nolltolerans ska råda mot mobbning och kränkande behandling. Lärarna ska ha tydliga befogenheter att skapa trygghet och studiero i klassen. I alla skolor ska det finnas ordningsregler utarbetade av lärare, elever och föräldrar tillsammans.”
Vi får hoppas att s-representanter från Karlskrona går i någorlunda takt med dessa politiska tankar när s-kongressen löper av stapeln under hösten.
Patrik Hansson går uppenbarligen alldeles i otakt. Kolla in här

För övrigt är det viktigt att vi alla röstar i EU-valet senast den 7 juni i år och att vi får till stånd ett riksdagsbeslut om införandet av Euro även i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s