Karlskronas skolor är på gång

I vårvärmens första sköna dagar får jag information från Nättrabyskolan, NKC-bladet, som gör mig ännu varmare.
Jag kan inte låta bli att låta Er alla få ta del av allt utvecklingsarbete som sker för elevernas bästa på Nättrabyskolan. Både kropp och knopp finns med i arbetet med eleverna.
Många medaljer av ädel valör i inne-DM friidrott för elever i år 7-9. Stort Grattis alla ungdomar som framgångsrikt har tränat och tävlat.
Första pris för klass 8B i Industrigruppens uppsatstävling ”Framtidsdrömmar”. Eleverna beskrev hur arbetslivet inom teknik och industri skulle kunna se ut om 10 år.
”Teknikspanarna” och ”Future City” fortsätter att stimulera elevernas teknikintresse. Årets tema är hur man tar hand om avfallet på ett långsiktigt hållbart sätt.
I matematiktävlingen ”Pythagoras Quest” för högstadieskolor deltar skolan i distriktsfinalen.
Den estetiska profilen har fått fram duktiga musiker som varit ute på olika spelningar och tävlingar.
Skolan satsar vidare och har anmält sig till att bli pilotskola inom området entrepenörskap. Klasserna 8 och 9 B ska låta kreativiteten flöda i ämnet och deras tankar ska granskas av bankanalytiker och av Karlskronas Nyföretagarcentrum.
Tänk vilken kraft det finns i våra kommunala skolor. På många andra skolor pågår minst lika spännande insatser som ger våra elever en god grund att stå på i fortsättningen.
Alltför sällan talas det och skrivs det om alla dessa arbeten som våra lärare och elever gör.
Kanske detta inlägg kan bidra till en mer nyanserad offentlig debatt om våra skolor?

Alltför sällan diskuteras de stora och avgörande kvalitetsfrågorna i Barn-ungdomsnämndens verksamheter och alltför ofta politiseras de mindre formfrågorna.
Socialdemokraterna säger sig vilja gå vidare med inriktningen ”tydliga mål, systematisk uppföljning, höga förväntningar och med arbetsro för eleverna”
I Karlskronas lokala skolpolitik märks sällan dessa tankar i förslag och yrkanden från S.
Kvalitetsarbetet i våra kommunala skolor är nu så omfattande att vi valt att presentera förra årets utvecklingsarbete på hela 40 sidor i den årliga kvalitetsredovisningen. Ett stort varmt tack riktas till alla anställda som bidragit till detta.

För övrigt är det viktigt att vi alla röstar i EU-valet i år och att vi får till stånd en folkomröstning om införandet av Euro även i Sverige.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s