Vi gör skillnad i skolans kvalitetsutveckling

Alltför sällan diskuteras de stora och avgörande kvalitetsfrågorna i BUN:s verksamheter och alltför ofta politiseras de mindre formfrågorna. Oppositionspolitiken från S fokuserar på marginalfrågor kring hyror för ideela föreningar, facklig kamp för barnskötare och ogenomtänkta krav på att stoppa upphandlingar i kommunen.
I sina skolrådslag säger sig S vilja gå vidare med inriktningen ”tydliga mål, systematisk uppföljning, höga förväntningar och med arbetsro för eleverna”

Vi har redan gått vidare. Här är resultatet och vår fortsatta inriktning.
Vi gläder oss åt att 92% av eleverna som slutade årskurs 9 i somras hade godkända betyg och att familjerna har fått en plats till sina barn i barnomsorgen inom 4 månader.
Uteförskolor har öppnats på flera håll och i år har vi för första gången i Karlskrona givit tillstånd till privata familjedaghem. Bägge dessa beslut kallar S för B-lösningar. Dessutom hindrar den socialistiska ideologin vuxna människor att själva besluta om sin barnomsorg. Införandet av en Barnomsorgspeng gör skillnad och nu gäller föräldrarnas ”Vi vet bäst” i stället för S gamla slagdänga ”alla ska med på den monopolistiska röda skrindan”
Vårt vallöfte om Läsa-Skriva-Räkna ger nu avtryck genom Läs- och skrivutvecklingsprojekt, matematikprojektet ”Den meningsfulla matematiken” och skolutvecklingsprogrammet Naturvetenskap och Teknik för Alla. Ansökningarna till gymnasiets tekniska program ökar.

Vi fortsätter att satsa på renoveringar av skollokaler och utbyggnad av förskolor. Vi har redan beslutat om investeringar i Lyckebyområdet och fortsätter med förskola i Jämjö, slutligt besked om Tullen Wämö samt beslut om investeringar i Holmsjö.

Med 100-400 elever i varje skola och med inriktningen f-5 och 6-9 skolor ska vi sträva efter att bli allt bättre.
Skolorganisationen justeras och skolledningarna ges möjlighet att fokusera ännu mer på det pedagogiska ledarskapet. Läs mitt debattinlägg i BLT.
Om socialdemokraterna menar allvar med sina skolrådsslag är de välkomna att ansluta sig till den framgångsrika skolpolitiken vi för nationellt och kommunalt i Karlskrona.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s